Ëndrra e Don Kishotit

Klasa e letërsisë

faqe në ndihmë të gjimnazistëve

Kadare                           
Ura me tri harqe

 

Quiz

Jeta dhe vepra e Ismail Kadarese.
 1. Ismail Kadareja ka lindur ne:

 2. Permet
  Korce
  Gjirokaster

 3. Studimet e larta i ka perfunduar:

 4. ne Tirane
  ne Moske
  ne Paris

 5. Ismail Kadare:

 6. ka marre cmimin Nobel
  eshte kandidat per cmimin Nobel
  ka refuzuar cmimin Nobel

 7. Cila nga te meposhtmet nuk eshte veper e Kadarese:

 8. Kush e solli Doruntinen
  Pashalleqet e medha
  Njeriu me top

 9. Cili eshte libri i fundit i Kadarese:

 10. E penguara
  Darka e gabuar
  Ura me tri harqe

Quiz

Pyetje te pergjithshme.

Pergjigjuni pyetjeve te meposhtme, per te hyre ne atmosferen e noveles dhe me me teper besim ne oren e ardhshme te mesimit...
 1. Subjekti i noveles "Ura me tri harqe" mbeshtetet ne:

 2. baladen e vellait te vdekur
  legjenden e murimit
  ciklin e Mujit dhe Halilit

 3. Ngjarjet ne novele zhvillohen:

 4. ne kohen e diktatures shqiptare
  ne kohen e konfliktit shqiptaro-sllav
  ne kohen e Mesjetes shqiptare

 5. Pasazhi i hyrjes se noveles eshte marre nga libri i:

 6. Bogdanit
  Buzukut
  Budit

Kadare - Ura me tri harqe

Fjalëkryq për fragmentin (teksi mësimor i Sh.B. ALBAS).

Members Area

Materiale ndihmëse - publikimet më të reja

Recent Videos

418 views - 0 comments
692 views - 0 comments

Përshtypje

 • "Kjo qe keni bere ju eshte nje pune e jashtezakonshme, qe tregon se si ka ende mesuese te shqetesuar per perhapjen e arsimit dhe kesisoj kryerjen me ndergjegje te punes se tyre. ..."
  Enxhi Lapi
 • "Nje falenderim shume i madh shkon per ju Profesor, per punen e shkelqyer dhe ndihmen teper te nevojshme per ne gjate ketij sezoni provimesh, ..."
  gana
 • "Pershendetje Z. Naco, Doja t'ju pergezoja per punen e bere dhe t'ju jepja edhe ndihmen time. Kam disa tekste letrare ne pdf te disa autoreve shqiptare dhe te huaj, nese do te d..."
  Pershendetje

Vizitorë