Tezat e provimit MSh Letërsi dhe Skemat e vlerësimit (2006-2018)

Katalogu i plotë i Tezave dhe Skemave të vlerësimit të Provimit MSh Letërsi qysh prej vitit 2006 (vit kur ka nisur të aplikohet MSh). Katalogu është renditur kronologjikisht me Tezat dhe Skemat e vlerësimit sipas profileve. Katalogu shoqërohet me një motor kërkimi për të lehtësuar gjetjen e një autori/fragmenti të caktuar. Në këtë seksion do të gjeni gjithashtu dhe Shpjeguesit e Programeve orientuese kur këta janë publikuar.

KATALOGU I TEZAVE DHE I SKEMAVE TË VLERËSIMIT

AutoriVepra/fragmentiTezaVitiSesioniShkarkoShkarko
(tekst joletrar)A janë të ndryshëm?Model Testi2019ModelTezaSkema e vlerësimit
(tekst joletrar)Dervishi dhe vdekjaModel Testi2019ModelTezaSkema e vlerësimit
Lasgush PoradeciKur në flakëModel Testi2019ModelTezaSkema e vlerësimit
Viktor HygoKatedralja e Parisit (fragment)Model Testi2019ModelTezaSkema e vlerësimit
Ismail KadareE penguara (fragment)Me zgjedhje (Let. Thelluar)20181Teza(!)Skema e vlerësimit
Fatos KongoliJetë në një kuti shkrepësesh (fragment)Me zgjedhje (Let. Thelluar)20181Teza(!)Skema e vlerësimit
Lasgush PoradeciZemra e liqeritProfesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20181Teza(!)Skema e vlerësimit
(tekst joletrar)ShkëmbiProfesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20181Teza(!)Skema e vlerësimit
Alber Kamy I huaji (vendimi)Gjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20181Teza(!)Skema e vlerësimit
(tekst joletrar)Kur shkruajmëGjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20181Teza(!)Skema e vlerësimit
Gjergj FishtaLahuta e Malcisë: Zana e VizitoritMe zgjedhje (Let. Thelluar)20171Teza(!)Skema e vlerësimit
Uilliam ShekspirJul Cezari (Akti III, Skena I)Me zgjedhje (Let. Thelluar)20171Teza(!)Skema e vlerësimit
(tekst joletrar)Orari i qarkullimitProfesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20171Teza(!)Skema e vlerësimit
Ismail KadareKronikë në gurProfesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20171Teza(!)Skema e vlerësimit
(tekst joletrar)AjsbergëtGjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20171Teza(!)Skema e vlerësimit
Henrik IbsenShtëpi kukulleGjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20171Teza(!)Skema e vlerësimit
Ismail KadareE penguaraMe zgjedhje (Let. Thelluar)20161Teza(!)Skema e vlerësimit
Fatos KongoliNe të treMe zgjedhje (Let. Thelluar)20161Teza(!)Skema e vlerësimit
(tekst joletrar)Prindërit dhe shkollaGjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20161Teza(!)Skema e vlerësimit
HomeriIliadaGjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20161Teza(!)Skema e vlerësimit
(tekst joletrar)KomunikimiProfesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20161Teza(!)Skema e vlerësimit
Uilliam ShekspirRomeo dhe ZhulietaProfesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20161Teza(!)Skema e vlerësimit
(tekst joletrar)Liria e fjalësGjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20151TezaSkema e vlerësimit
Gabriel Garsia MarkezNjëqind vjet vetmiGjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20151TezaSkema e vlerësimit
(tekst joletrar)ReklamatProfesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20151TezaSkema e vlerësimit
Viktor HygoKatedralja e ParisitProfesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20151TezaSkema e vlerësimit
Gjergj FishtaLahuta e MalcisMe zgjedhje (Let. Thelluar)20151Teza(!)Skema e vlerësimit
Gavril Dara (I Riu)Kënga e Beratit (Kënga e sprasme e Balës)Me zgjedhje (Let. Thelluar)20151Teza(!)Skema e vlerësimit
Sabri GodoSkënderbeuMe zgjedhje (Let. Thelluar)20151Teza(!)Skema e vlerësimit
(tekst joletrar) Gjumi dhe shëndeti Gjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20141TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare Rënia e dëborësGjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20141TezaSkema e vlerësimit
(tekst joletrar) Në studion tonë fotografike Profesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20141TezaSkema e vlerësimit
Bajron Çajld Harold (Kënga e lamtumirës)Profesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20141TezaSkema e vlerësimit
Uilliam Shekspir Jul Cezari (Akti III, Skena II)Me zgjedhje (Let. Thelluar)20141TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare Kronikë në gur (fragment)Me zgjedhje (Let. Thelluar)20141TezaSkema e vlerësimit
(tekst joletrar) Kur bie shiGjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20131TezaSkema e vlerësimit
EskiliPrometeu (fragment)Gjimnazi, gjimnazi gjuhësor, seksionet dygjuhëshe, pedagogjike20131TezaSkema e vlerësimit
(tekst joletrar) Shpirti i botës së gjallëProfesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20131TezaSkema e vlerësimit
Jeronim De Rada Këngët e Milosaos (Kënga XXX)Profesionale, artistike, sportive, me kohë të shkurtuar20131TezaSkema e vlerësimit
Sabri GodoSkënderbeu (fragment)Me zgjedhje (Let. Thelluar)20131TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare Darka e gabuar (fragment)Me zgjedhje (Let. Thelluar)20131TezaSkema e vlerësimit
Dritëro AgolliGriShkollat e mesme: artistike, koreografike, sportive, me kohë të shkurtuar (kurrikula e vjetër) (pjesa 1)20121TezaSkema e vlerësimit
Honore de Balzak Evgjeni GrandeShkollat e mesme: artistike, koreografike, sportive, me kohë të shkurtuar (kurrikula e vjetër) (pjesa 1)20121TezaSkema e vlerësimit
(tekst joletrar) Arti i optimizmitGjimnazi 201220121TezaSkema e vlerësimit
Sharl Bodler AlbatrosiGjimnazi 201220121TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare KështjellaGjimnazi 201220121TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare MallGjimnazi: Drejtimi natyror (kurrikula e vjetër)20121TezaSkema e vlerësimit
Ernest Heminguej Plaku dhe detiGjimnazi: Drejtimi natyror (kurrikula e vjetër)20121TezaSkema e vlerësimit
Ernest Koliqi Tregtar flamujshGjimnazi: Drejtimi shoqëror dhe i përgjithshëm (kurrikula e vjetër)20121TezaSkema e vlerësimit
Zhan Rasin AndromakaGjimnazi: Drejtimi shoqëror dhe i përgjithshëm (kurrikula e vjetër)20121TezaSkema e vlerësimit
(tekst joletrar) Udhëtimet e Guliverit: Argëtim apo egërsi?Shkollat e mesme artistike (kurrikula e re)20121TezaSkema e vlerësimit
Migjeni Nën flamujt e melankolisëShkollat e mesme artistike (kurrikula e re)20121TezaSkema e vlerësimit
Gabriel Garsia Markez Njëqind vjet vetmiShkollat e mesme artistike (kurrikula e re)20121TezaSkema e vlerësimit
Honore de Balzak Evgjeni Grande (Vdekja e Grandesë)Shkollat e mesme pedagogjike (kurrikula e vjetër)20121TezaSkema e vlerësimit
PopulliMartesa e HalilitShkollat e mesme të gjuhëve të huaja (kurrikula e vjetër)20121TezaSkema e vlerësimit
Honore de Balzak Evgjeni Grande (Vdekja e Grandesë)Shkollat e mesme të gjuhëve të huaja (kurrikula e vjetër)20121TezaSkema e vlerësimit
PopulliGjergj Elez AlijaShkollat e mesme të gjuhëve të huaja, seksioni dygjuhësh (kurrikula e vjetër) 20121TezaSkema e vlerësimit
Viktor HygoKatedralja e ParisitShkollat e mesme të gjuhëve të huaja, seksioni dygjuhësh (kurrikula e vjetër)20121TezaSkema e vlerësimit
Ndre Mjeda Andrra e jetës (Lokja)Shkollat e mesme teknike profesionale (kurrikula e vjetër) 20121TezaSkema e vlerësimit
Gustav Flober Zonja BovariShkollat e mesme teknike profesionale (kurrikula e vjetër) 20121TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare Kronikë në gur (fragment)Me zgjedhje (Let. Thelluar)20121TezaSkema e vlerësimit
Uilliam Shekspir Jul Cezari (Skena V)Me zgjedhje (Let. Thelluar)20121TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare Fund vjeshteArtistike, sportive, korrespodencë 20111TezaSkema e vlerësimit
Euripidi MedeaArtistike, sportive, korrespodencë 20111TezaSkema e vlerësimit
Lasgush PoradeciKënga pleqërishteGjuhët e huaja 20111TezaSkema e vlerësimit
Honore de Balzak Evgjeni GrandeGjuhët e huaja 20111TezaSkema e vlerësimit
Ernest Koliqi Kërcimtarja e DukagjinitNatyror 20111TezaSkema e vlerësimit
Eskili KoeforetNatyror 20111TezaSkema e vlerësimit
Honore de Balzak Evgjeni GrandePedagogjike 20111TezaSkema e vlerësimit
Gjergj Fishta ShqypnijaProfesionale 20111TezaSkema e vlerësimit
Alber Kamy I huaji (gjyqi)Profesionale 20111TezaSkema e vlerësimit
Martin Camaj Nji vjetI përgjithshëm, shoqëror 20111TezaSkema e vlerësimit
Johan V. Gëte FaustiI përgjithshëm, shoqëror 20111TezaSkema e vlerësimit
PopulliMartesa e HalilitArtistike, sportive, korrespodencë 20112TezaSkema e vlerësimit
Honore de Balzak Evgjeni GrandeArtistike, sportive, korrespodencë 20112TezaSkema e vlerësimit
Ndre Mjeda Andrra e jetës (Lokja)Gjuhët e huaja 20112TezaSkema e vlerësimit
Viktor Hygo Katedralja e ParisitGjuhët e huaja 20112TezaSkema e vlerësimit
Mitrush Kuteli Natë vjeshte të tretëNatyror 20112TezaSkema e vlerësimit
Uilliam Shekspir MakbethiNatyror 20112TezaSkema e vlerësimit
Gustav Flober Zonja BovariPedagogjike 20112TezaSkema e vlerësimit
PopulliGjergj Elez AliaProfesionale 20112TezaSkema e vlerësimit
Ernest Heminguej Plaku dhe detiProfesionale 20112TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare Në studion dimëroreSeksioni dygjuhësh 20112TezaSkema e vlerësimit
Gustav Flober Zonja BovariSeksioni dygjuhësh 20112TezaSkema e vlerësimit
Faik Konica Shqipëria, kopshti shkëmbor...I përgjithshëm, shoqëror 20112TezaSkema e vlerësimit
Eskili KoeforetI përgjithshëm, shoqëror 20112TezaSkema e vlerësimit
Dritëro Agolli Enigma e maleveArtistike, sportive, korrespodencë 20101TezaSkema e vlerësimit
Ernest Heminguej Plaku dhe detiArtistike, sportive, korrespodencë 20101TezaSkema e vlerësimit
Petro Marko Nata e UstikësGjuhët e huaja 20101TezaSkema e vlerësimit
Euripidi MedeaGjuhët e huaja 20101TezaSkema e vlerësimit
Migjeni Recital i malsoritNatyror 20101TezaSkema e vlerësimit
Honore de Balzak Evgjeni GrandeNatyror 20101TezaSkema e vlerësimit
Petro Marko Nata e UstikësPedagogjike 20101TezaSkema e vlerësimit
Naim Frashëri BukuriaProfesionale 20101TezaSkema e vlerësimit
Uilliam Shekspir MakbethiProfesionale 20101TezaSkema e vlerësimit
Migjeni Studenti në shtëpiSeksioni dygjuhësh 20101TezaSkema e vlerësimit
Aleksandër Pushkin Eugjen OnjeginiSeksioni dygjuhësh 20101TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare Pa tyShoqëror, i përgjithshëm 20101TezaSkema e vlerësimit
Franz Kafka ProcesiShoqëror, i përgjithshëm 20101TezaSkema e vlerësimit
Alber Kamy I huaji (vizita e priftit)Natyror 20091TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare Kinema e vjetërNatyror 20091TezaSkema e vlerësimit
Eskili KoeforetPedagogjike 20091TezaSkema e vlerësimit
Migjeni Baladë qytetseI përgjithshëm, shoqëror 20091TezaSkema e vlerësimit
Franz Kafka MetamorfozaI përgjithshëm, shoqëror 20091TezaSkema e vlerësimit
PopulliGjergj Elez AliaArtistike, sportive, korrespodencë 20091TezaSkema e vlerësimit
Heminguej Lamtumirë armëArtistike, sportive, korrespodencë 20091TezaSkema e vlerësimit
Kuteli Vjeshta e Xheladin BeutGjuhët e huaja 20091TezaSkema e vlerësimit
Eskili KoeforetGjuhët e huaja 20091TezaSkema e vlerësimit
Lasgush Poradeci PoradeciSeksioni dygjuhësh 20091TezaSkema e vlerësimit
Uilliam Shekspir MakbethiSeksioni dygjuhësh 20091TezaSkema e vlerësimit
Ernest Heminguej Plaku dhe detiProfesionale 20091TezaSkema e vlerësimit
Dritëro Agolli Ëndrra e prerëProfesionale 20091TezaSkema e vlerësimit
Migjeni Historia e njenës nga atoI përgjithshëm, shoqëror 20081TezaSkema e vlerësimit
Uilliam Shekspir MakbethiI përgjithshëm, shoqëror 20081TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare Kush e solli DoruntinënGjuhët e huaja 20081TezaSkema e vlerësimit
Xhorxh Gordon Bajron Shtegtimet e Çajld HarolditGjuhët e huaja 20081TezaSkema e vlerësimit
Franz Kafka Letër babaitNatyror 20081TezaSkema e vlerësimit
Jeronim De Rada Serafina TopiajNatyror 20081TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare Kush e solli DoruntinënPedagogjike 20081TezaSkema e vlerësimit
Mitrush Kuteli Rinë KaterinëzaProfesionale 20081TezaSkema e vlerësimit
Homeri Iliada (kënga XXII)Profesionale 20081TezaSkema e vlerësimit
Ndre Mjeda Andrra e jetës (Lokja)Seksioni dygjuhësh, korrespodencë 20081TezaSkema e vlerësimit
Fjodor Dostojefski Krim e ndëshkimSeksioni dygjuhësh, korrespodencë 20081TezaSkema e vlerësimit
Naim Frashëri BukuriaSocial-kulturore 20081TezaSkema e vlerësimit
Honore de Balzak Evgjeni GrandeSocial-kulturore 20081TezaSkema e vlerësimit
Dritëro Agolli Ora e guritNatyror 20071TezaSkema e vlerësimit
Viktor Hygo Katedralja e ParisitNatyror 20071TezaSkema e vlerësimit
Martin Camaj Rrungaja në marsI përgjithshëm, shoqëror 20071TezaSkema e vlerësimit
Eskili KoeforetI përgjithshëm, shoqëror 20071TezaSkema e vlerësimit
Gustav Flober Zonja BovariPedagogjike 20071TezaSkema e vlerësimit
PopulliMartesa e HalilitArtistike, sportive, gjuhëve të huaja, me kohë të shkurtuar 20071TezaSkema e vlerësimit
Gustav Flober Zonja Bovari (Ëndërrimet e Emës)Artistike, sportive, gjuhëve të huaja, me kohë të shkurtuar 20071TezaSkema e vlerësimit
Let. zgjedhje(të ndryshme)Provimi me zgjedhje20071TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare KristalNatyror20061TezaSkema e vlerësimit
Uilliam Shekspir Makbethi (Akti II, Skena I)Natyror 20061TezaSkema e vlerësimit
Ndre Mjeda Andrra e jetës (Zoga - Kanga II)Shoqëror 20061TezaSkema e vlerësimit
Ernest Heminguej Lamtumirë armëShoqëror 20061TezaSkema e vlerësimit
Lasgush Poradeci Vallja e yjeveI përgjithshëm 20061TezaSkema e vlerësimit
Ernest Heminguej Plaku dhe detiI përgjithshëm 20061TezaSkema e vlerësimit
Ernest Heminguej Plaku dhe detiPedagogjike20061TezaSkema e vlerësimit
Jeronim De Rada Këngët e Milosaos (Kënga XXX)Provimi me zgjedhje20061TezaSkema e vlerësimit
Lasgush Poradeci Vdekja e nosititProvimi me zgjedhje20061TezaSkema e vlerësimit
Martin Camaj Një ditë e ka dhe korbiProvimi me zgjedhje20061TezaSkema e vlerësimit
Ismail Kadare MallProvimi me zgjedhje20061TezaSkema e vlerësimit

SHPJEGUES TË PROGRAMEVE ORIENTUESE

Matura shtetërore 2011
Shpjegues i programit orientues të MSh Letërsi

ProgrOrientues-2011

Matura shtetërore 2010
Shpjegues i Programit të Orientuar të provimeve të detyruara të Maturës Shtetërore 2010